Albondigas är spanska för köttbullar, och i kväll gör vi dem på vegofärs och serverar dem i en tomatsås med rucolasallad och gyllenrostad vitlöksbaguette. Smaklig måltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
180 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
1 st
Lök
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Souvlaki-kryddmix
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
4 g
Rökt paprikapulver
2 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Citron
40 g
Rucola
1 st
Ägg till vegoprotein
¼ tsk
Salt till vegoprotein
1 msk
Olja till sås
¼ tsk
Salt till sås
½ tsk
Socker till sås
½ dl
Vatten till sås
2 msk
Olja till vitlöksolja
¼ tsk
Salt till vitlöksolja
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Riv lök fint.
Blanda vegofärs, ägg, ströbröd, lök, souvlaki-kryddmix och salt i en stor skål.
Rulla färsen till bollar med fuktiga händer (4 per person) och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills brynta och genomstekta.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Fräs rökt paprikapulver i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt krossade tomater, salt, en nypa peppar, socker och vatten och koka upp.
Sänk till låg värme och sjud i 10 min, eller tills något tjocknat.
Halvera baguette.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, olivolja och salt i en liten skål.
Placera baguette på en plåt med bakplåtspapper och ringla över vitlöksolja.
Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills gyllene och krispig.
Under tiden, halvera citron.
Skölj rucola.
Finhacka persilja.
Blanda en generös skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Tillsätt rucola till skålen med citrondressing och blanda precis innan servering.
Vänd försiktigt ner färdiga vegobollar i tomatsås.
Lägg upp vegobollar och rucola i djupa tallrikar.
Servera med vitlöksbröd och toppa med persilja.