Denna vietnamesiska köttfärs med perfekt avvägda asiatiska smaker kommer göra dig knäsvag. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med aromatiskt vitlöksris, solmogen mango, uppfriskande mynta och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
100
Basmatiris
2
Vitlöksklyfta
½
Röd chili
1
Ingefära
½
Mango
1
Gurka
2
Morot
250
Nötfärs
1
Mynta & koriander
1
Ekologisk lime
1.5
Smör (steg 1)
1
Olivolja (steg 2)
¼
Salt (steg 1)
2
Socker (steg 2)
3
Vatten (steg 1)
Finhacka vitlök. Hetta upp smör* [1,5 msk | 3 msk] med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka chili [1/2 st, 2P]. Dela lime i klyftor. Skala och riv ingefära.
Blanda chili, olivolja* [1 msk | 2 msk], ingefära, resterande vitlök, socker* [2 tsk | 3 tsk], sojasås och limejuice [1 msk | 2 msk] till en marinad.
Hetta upp en skvätt olivolja* en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärs i 1-2 min. Tillsätt marinad och sjud i 8-10 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Plocka myntabladen, kasta stjälken. Finhacka myntabladen och koriander. Skala och riv morot. Skiva gurka tunt. Skala mango [1/2 st, 2P] och tärna den i 1 cm stora bitar.
Fördela riset mellan era skålar, placera morot, gurka, mango, mynta och koriander i var sitt hörn. Lägg upp köttfärsen i mitten. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.