Denna vietnamesiska köttfärs med perfekt avvägda asiatiska smaker kommer göra dig knäsvag. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med aromatiskt vitlöksris, solmogen mango, uppfriskande mynta och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Nötfärs
1
Mynta & koriander
1
Gurka
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½
Röd chili
1
Ekologisk lime
2
Vitlöksklyfta
150
Basmatiris
1
Ingefära
2
Morot
½
Mango
2
Socker (steg 3)
¼
Salt (steg 1)
Smör (steg 1)
1
Olivolja (steg 3)
3
Vatten (steg 1)
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp lite smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Dela lime i klyftor. Skala och riv ingefära.
Blanda chili, olivolja* [1 msk | 2 msk], ingefära, resterande vitlök, socker* [2 tsk | 3 tsk], sojasås och limejuice [1 msk | 2 msk] till en marinad.
Hetta upp en skvätt olivolja* en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärs i 1-2 min. Tillsätt marinad och sjud i 8-10 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Plocka myntablad, kasta stjälken. Finhacka myntablad och koriander. Skala och riv morot. Skiva gurka tunt. Skala och tärna mango [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar.
Fördela riset mellan era skålar. Placera morot, gurka, mango, mynta och koriander i var sitt hörn. Lägg upp köttfärs i mitten. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.