Vietnamese-style köttfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamese-style köttfärs

Vietnamese-style köttfärs

med vitlöksris, mango, mynta och koriander

Denna vietnamesiska köttfärs med perfekt avvägda asiatiska smaker kommer göra dig knäsvag. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med aromatiskt vitlöksris, solmogen mango, uppfriskande mynta och koriander.

Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Nötfärs

1

Mynta & koriander

1

Gurka

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½

Röd chili

1

Ekologisk lime

2

Vitlöksklyfta

150

Basmatiris

1

Ingefära

2

Morot

½

Mango

Ingår inte i din leverans

2

Socker (steg 3)

¼

Salt (steg 1)

Smör (steg 1)

1

Olivolja (steg 3)

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)697 kcal
Energi (kJ)2918 kJ
Fett22.7 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater87.08 g
varav socker33.4 g
Protein34.41 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp lite smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Dela lime i klyftor. Skala och riv ingefära.

Blanda marinad
3

Blanda chili, olivolja* [1 msk | 2 msk], ingefära, resterande vitlök, socker* [2 tsk | 3 tsk], sojasås och limejuice [1 msk | 2 msk] till en marinad. 

Stek köttfärs
4

Hetta upp en skvätt olivolja* en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärs i 1-2 min. Tillsätt marinad och sjud i 8-10 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered frukt & grönt
5

Plocka myntablad, kasta stjälken. Finhacka myntablad och koriander. Skala och riv morot. Skiva gurka tunt. Skala och tärna mango [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar.

Servera
6

Fördela riset mellan era skålar. Placera morot, gurka, mango, mynta och koriander i var sitt hörn. Lägg upp köttfärs i mitten. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.