Vietnamesisk-inspirerad fläskburgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk-inspirerad fläskburgare

Vietnamesisk-inspirerad fläskburgare

med ”loaded” pommes och syltad sallad

Visste du att Elvis Presley var en riktig burgarfantast och experimenterade med bland annat banan som tillbehör? Men oroa dig inte – så långt går vi inte i våra försök att skapa den ultimata burgaren! De saftiga fläskköttsbiffarna i kvällens recept får istället en asiatisk twist genom att smaksättas med soja och vår egen kryddblandning Ga-Laksa och serveras i fluffiga briochebröd med syltad rädisa och gurka, hackad mynta och koriander och srirachamajonnäs. Vi serverar dem med ”loaded” pommes med mer majonnäs, salladslök och jordnötter.

Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete
Jordnötter
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Salladslök

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

250 g

Fläskfärs

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

4 g

Ga-Laksa

1 st

Gurka

75 g

Rädisor

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 portionspåse

Mynta & koriander

1 st

Sallad

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 st

Ägg (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5306 kJ
Energi (kcal)1268 kcal
Fett76.4 g
varav mättat17.6 g
Kolhydrater110.9 g
varav socker18.9 g
Protein42.7 g
Salt6.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Sylta grönsaker
2

Skär rädisor och gurka i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.

Vänd gurka och rädisor i lagen och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Riv mynta- och korianderblad i grova bitar.

Ansa sallad och separera salladsbladen.

Forma burgare
4

Blanda fläskfärs, Ga-Laksa, sojasås, ägg [1 st | 2 st], ströbröd och en nypa peppar i en stor skål.

Forma färsen till biffar med fuktiga händer (1 per person), gör dem något större än bröden.

Stek burgare
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.

Under tiden, dela bröd på mitten, placera dem direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Bre varje brödhalva med hälften av srirachamajonnäsen. Fyll med burgare, sallad, syltade grönsaker och örter.

Lägg upp burgare, resterande sallad och resterande syltade grönsaker på tallrikar.

Servera med pommes toppade med asiatisk majonnäs och resterande srirachamajonnäs. Strö över salladslök och jordnötter.