Visste du att Elvis Presley var en riktig burgarfantast och experimenterade med bland annat banan som tillbehör? Men oroa dig inte – så långt går vi inte i våra försök att skapa den ultimata burgaren! De saftiga fläskköttsbiffarna i kvällens recept får istället en asiatisk twist genom att smaksättas med soja och vår egen kryddblandning Ga-Laksa och serveras i fluffiga briochebröd med syltad rädisa och gurka, hackad mynta och koriander och srirachamajonnäs. Vi serverar dem med ”loaded” pommes med mer majonnäs, salladslök och jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 st
Salladslök
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
250 g
Fläskfärs
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
4 g
Ga-Laksa
1 st
Gurka
75 g
Rädisor
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 portionspåse
Mynta & koriander
1 st
Sallad
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Vatten* (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 st
Ägg (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Skär rädisor och gurka i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.
Vänd gurka och rädisor i lagen och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Riv mynta- och korianderblad i grova bitar.
Ansa sallad och separera salladsbladen.
Blanda fläskfärs, Ga-Laksa, sojasås, ägg [1 st | 2 st], ströbröd och en nypa peppar i en stor skål.
Forma färsen till biffar med fuktiga händer (1 per person), gör dem något större än bröden.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.
Under tiden, dela bröd på mitten, placera dem direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Bre varje brödhalva med hälften av srirachamajonnäsen. Fyll med burgare, sallad, syltade grönsaker och örter.
Lägg upp burgare, resterande sallad och resterande syltade grönsaker på tallrikar.
Servera med pommes toppade med asiatisk majonnäs och resterande srirachamajonnäs. Strö över salladslök och jordnötter.