Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad kycklingbowl med massor av härliga färger och ingredienser. Vildris och morot- och myntasallad med lime bildar basen i bowlen. Huvudrollen har den ljuvliga kycklingen som marineras i vitlök, ingefära och chili. Vi toppar den utsökta bowlen med asiatisk majo, chili och jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150
Basmati vildris
1
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
½
Röd chili
1
Ekologisk lime
2
Morot
1
Mynta
20
Jordnötter
300
Strimlad kycklinglårfilé
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
20
Asiatisk dressing
(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)
60
Salladsmix
¼
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
1
Vatten* (steg 2)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
Finhacka eller pressa vitlök. Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Riv ingefära (oskalad). Riv limezest och skär sen lime i klyftor.Blanda limezest, vitlök, ingefära, en skvätt limejuice och hälften av chilin i en liten skål. Tillsätt sojasås och vatten* [1 msk | 2 msk] och blanda väl. TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.
Skölj salladsmix. Riv morot (oskalad). Plocka och grovhacka myntablad. Blanda mynta, salladsmix och hälften av morot i en skål. Tillsätt en skvätt limejuice och olivolja*. Smaka av med salt*, och peppar*. Blanda väl.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min, rör ofta, tills brynt och genomstekt. Krydda med en nypa salt*. Tillsätt marinad och resterande morot. Stek i ytterligare 2-3 min, tills marinaden har tjocknat något. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Blanda majonnäs och asiatisk dressing i en liten skål. Grovhacka jordnötter.
Lägg upp ris i skålar. Toppa med myntasallad, kyckling och en klick dressing. Garnera med jordnötter och resterande chili.