Vietnamesisk kycklingbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk kycklingbowl

Vietnamesisk kycklingbowl

med basmatiris och snabb myntasallad

Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad kycklingbowl med massor av härliga färger och ingredienser. Basmatiris och morot- och myntasallad med lime bildar basen i bowlen. Huvudrollen har den ljuvliga kycklingen som marineras i vitlök, ingefära och chili. Vi toppar den utsökta bowlen med asiatisk majonnäs, chili och jordnötter.

Taggar:
Snabb
Stark
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter
Sesam
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Basmatiris

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

½ st

Röd chili

1 st

Lime

2 st

Morot

1 portionspåse

Mynta

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

60 g

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Vatten* (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)852 kcal
Energi (kJ)3565 kJ
Fett43.2 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater73 g
varav socker10.8 g
Protein46.8 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Rivjärn
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Blanda marinad
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Riv ingefära (oskalad).

Skär lime i klyftor.

Blanda vitlök, ingefära, en skvätt limejuice, hälften av chilin, sojasås och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål. 

TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat. 

Blanda sallad
3

Skölj salladsmix.

Riv morot (oskalad).

Plocka och grovhacka myntablad. 

Blanda mynta, salladsmix, hälften av moroten, en skvätt limejuice, salt och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Stek kyckling
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 4-5 min tills brynt och genomstekt, och krydda med en nypa salt.

Tillsätt marinad och resterande morot. Stek i 2-3 min, tills marinaden har tjocknat något. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda dressing
5

Grovhacka jordnötter.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. 

Toppa med myntasallad, kyckling och en klick asiatisk majonnäs.

Garnera med jordnötter och resterande chili.