I kväll slänger vi ihop god och lättlagad kycklingbowl med massor av härliga färger och ingredienser. Ris och morot- och myntasallad med lime bildar basen i bowlen. Huvudrollen har den ljuvliga kycklingen som marineras i vitlök, ingefära och sweet chilisås. Vi toppar den utsökta bowlen med asiatisk majonnäs och jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Ingefära
1 st
Lime
2 st
Morot
1 portionspåse
Mynta
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
60 g
Salladsmix
150 g
Långkornigt vitt ris
40 g
Sweet chilisås
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
1 msk
Vatten* (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv ingefära (oskalad).
Skär lime i klyftor.
Blanda vitlök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], sweet chilisås, en skvätt limesaft, sojasås och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.
Skölj salladsmix.
Riv morot (oskalad).
Plocka och grovhacka myntablad.
Blanda mynta, salladsmix, hälften av moroten, en skvätt limesaft och salt i en skål.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda kyckling med salt.
Stek kyckling i 4–5 min tills brynt och genomstekt. Rör om då och då.
Tillsätt marinad och resterande morot. Stek i 2–3 min, tills väldoftande.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Medan kyckling steks, grovhacka jordnötter.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med myntasallad, kyckling och en klick asiatisk majonnäs.
Garnera med jordnötter.