Vietnamesisk kycklingbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk kycklingbowl

Vietnamesisk kycklingbowl

med långkornigt vitt ris och myntasallad

I kväll slänger vi ihop god och lättlagad kycklingbowl med massor av härliga färger och ingredienser. Ris och morot- och myntasallad med lime bildar basen i bowlen. Huvudrollen har den ljuvliga kycklingen som marineras i vitlök, ingefära och sweet chilisås. Vi toppar den utsökta bowlen med asiatisk majonnäs och jordnötter.

Taggar:
Snabb
Stark
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter
Sesam
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

1 st

Lime

2 st

Morot

1 portionspåse

Mynta

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

60 g

Salladsmix

150 g

Långkornigt vitt ris

40 g

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Vatten* (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3589 kJ
Energi (kcal)858 kcal
Fett33.7 g
varav mättat4.9 g
Kolhydrater94.9 g
varav socker21.1 g
Protein45 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Blanda marinad
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv ingefära (oskalad).

Skär lime i klyftor.

Blanda vitlök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], sweet chilisås, en skvätt limesaft, sojasås och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål. 

Blanda sallad
3

Skölj salladsmix.

Riv morot (oskalad).

Plocka och grovhacka myntablad. 

Blanda mynta, salladsmix, hälften av moroten, en skvätt limesaft och salt i en skål.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Stek kyckling
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Krydda kyckling med salt.

Stek kyckling i 4–5 min tills brynt och genomstekt. Rör om då och då.

Tillsätt marinad och resterande morot. Stek i 2–3 min, tills väldoftande. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Hacka jordnötter
5

Medan kyckling steks, grovhacka jordnötter.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. 

Toppa med myntasallad, kyckling och en klick asiatisk majonnäs.

Garnera med jordnötter.