topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk nötfärs

Vietnamesisk nötfärs

med vitlökskokt ris och färska grönsaker

Denna vietnamesiska köttfärs med asiatiska smaker kommer göra dig knäsvag. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med aromatiskt vitlöksris, mango, uppfriskande mynta och koriander.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Röd chili

1 st

Lime

½ st

Mango

225 g

Nötfärs

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Mynta & koriander

1 st

Gurka

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Basmatiris

2 tsk

Ingefära

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

2 tsk

Socker till marinad

1 msk

Olja till marinad

½ msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3415 kJ
Energi (kcal)816 kcal
Fett39.7 g
varav mättat13.1 g
Kolhydrater94.4 g
varav socker23.7 g
Protein32.4 g
Salt3.6 g

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en kastrull på medelvärme.

Fräs hälften av vitlöken i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt. Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!  

Förbered råvaror
2

Halvera, kärna ur och finhacka chili.

Skär lime i klyftor.

Riv ingefära (oskalad) fint.

Blanda marinad
3

Blanda chili, limesaft, resterande vitlök, ingefära, socker, sojasås och olivolja i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek köttfärs
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs i 4–5 min, eller tills brynt.

Tillsätt marinad och sjud i 2–3 min.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered frukt & grönt
5

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Skär gurka i tunna skivor.

Riv morot (oskalad) grovt.

Grovhacka mynta- och korianderblad.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med mango, morot, gurka mynta och koriander i separata högar. Avsluta med köttfärs.