Här skämmer vi bort er med massor av härliga råvaror som tillsammans ger er en underbar rätt som serveras i djupa skålar. Vi börjar med ris, som får extra god smak av att kokas med stekt kokos. När riset kokar så svänger ihop en fantastisk mangosallad med kålrabbi, morot, koriander och mynta. Vi toppar vår bowl med stekta räkor och en spännande ingefärsås med chili, lime, soja och vitlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)
½ st
Röd chili
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Ingefära
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Lime
1 portionspåse
Mynta & koriander
150 g
Långkornigt vitt ris
½ st
Mango
½ st
Kålrabbi, vit
1 st
Morot
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 1)
2 tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en medelstor kastrull på medel värme.
Fräs kokos i 1 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp.
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, halvera lime [½ st, 2P].
Riv ingefära och vitlök fint.
Kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P].
Blanda chili, limejuice [1 msk | 2 msk], vitlök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], socker [2 tsk | 4 tsk], sojasås och olivolja [1 msk | 2 msk] en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Finhacka koriander och mynta.
Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Skär fruktköttet is 2 cm bitar.
Skala och tärna kålrabbi [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar.
Skala morot i långa band med en potatisskalare.
Blanda mango, kålrabbi, morot, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], koriander och mynta i en stor skål.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till salladen.
Krydda räkor med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor i 1-2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Lägg upp kokosris och mangosallad på tallrikar.
Toppa med räkor och ingefärssås.