Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Patatas bravas är en populär spansk tapasrätt som består av rostad potatis med en kryddig sås. I kväll serverar vi dem med srirachamajonnäs och vitlöks- och chilistekta räkor. Perfekt som tillbehör eller förrätt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Kungsräkor
(Innehåller Kräftdjur)
100 g
Vegansk srirachamajonnäs
500 g
Potatis
1 g
Chiliflakes
1 portionspåse
Bladpersilja
½ tsk
Salt till potatis
½ tsk
Salt till räkor
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka persilja.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och krydda med salt.
Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Tillsätt chiliflakes, hälften av persiljan och vitlök och stek i 1 ytterligare min, tills väldoftande. Ta av stekpannan från värme.
TIPS: 1) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Servera räkor och potatis i separata skålar.
Toppa potatis med resterande persilja och servera med srirachamajonnäs.