Vitlöks- och chiliräkor i tapasstil
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vitlöks- och chiliräkor i tapasstil

Vitlöks- och chiliräkor i tapasstil

2 portioner | med patatas bravas

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Patatas bravas är en populär spansk tapasrätt som består av rostad potatis med en kryddig sås. I kväll serverar vi dem med srirachamajonnäs och vitlöks- och chilistekta räkor. Perfekt som tillbehör eller förrätt!

Allergener:
Kräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

1 st

Vitlöksklyfta

1 g

Chiliflakes

500 g

Potatis

1 portionspåse

Bladpersilja

100 g

Vegansk srirachamajonnäs

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Salt till räkor

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2250 kJ
Energi (kcal)538 kcal
Fett33.3 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater47.5 g
varav socker4.9 g
Protein14.5 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i 25–35 minuter, eller tills gyllene.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka persilja.

Stek räkor
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt räkor och krydda med salt [1/2 tsk] .

Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Tillsätt chili flakes, hälften av persilja och vitlök och stek i 1 ytterligare min, tills väldoftande. Ta av stekpannan från värme.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
4

Servera räkor och potatis i separata skålar.

Toppa potatis med resterande persilja och servera med srirachamajonnäs.