På jakt efter en snabb och enkel rätt med massor av smak? Med våra vitlöks- och citronpepparstekta räkor kan du njuta av färska ingredienser, med al dente-kokt pärlcouscous, fräsch sallad och krämig dilldressing som ger dig en välsmakande paus i vardagen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Ägg, Lupin, Senap, Soja)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 st
Tomat
1 st
Gurka
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Dill
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
40 g
Rucola
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Morot
2 g
Citronpeppar
4 dl
Vatten till pärlcouscous
½ tsk
Salt till pärlcouscous
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till räkor
2 msk
Smör till stekning
½ dl
Vatten till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten och salt.
Tillsätt pärlcouscous och grönsaksbuljong, sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills ”al dente”. Häll av vattnet.
Under tiden, skölj rucola.
Grovhacka gurka.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Blanda rucola, gurka, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Finhacka dill.
Blanda dill, gräddfil, salt och en nypa peppar i en liten skål och ställ åt sidan.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär tomat i 2 cm breda klyftor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och tomat och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Tillsätt citronpeppar, vitlök, smör och vatten. Sjud i 30 sek, eller tills smöret har smält.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Lägg upp pärlcouscous och sallad i skålar.
Toppa pärlcouscous med räkor och skeda över pannsås.
Servera med en klick dilldressing och toppa med mandlar.