Ikväll ska vi ha kött, potatis, och en underbar rödbetsrelish! Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med vår färdiga kryddblandning Vitlöksflörter. Kvällens potatis består av en krämig potatissallad med broccoli, crème fraiche och dill. Vi serverar vårt utsökta fläskkött och vår härliga potatissallad med en förförande rödbetsrelish med rödlök och balsamvinäger.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
250 g
Broccoli
1 st
Rödlök
1 st
Rödbeta
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
250 g
Skivad fläskkotlett
4 g
Vitlöksflörter
1 portionspåse
Dill
½ paket
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 tsk
Socker (steg 2)
½ dl
Vatten (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Skär broccoli i små buketter och stjälken i 2 cm stora bitar (skala stjälk först vid behov). Koka potatis i 12-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Tillsätt broccoli när det återstår 4 min av potatisens koktid, och koka tills mjuk, 3-4 min. Häll av vatten och lägg tillbaka potatis och broccoli i kastrullen. Smaka av med med en nypa salt* och peppar*, och ställ åt sidan.
Skär rödlök i tunna skivor. Riv rödbeta (oskalad) grovt. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek lök i 2-3 min. Tillsätt rödbeta, balsamvinäger, vatten* [1/2 dl | 1 dl], socker* [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt*. Sjud i 5-6 min, eller tills rödbetan är mjuk och såsen är reducerad, rör då och då. Krydda med en nypa salt* och peppar* och lägg över till en skål.
Finhacka dill.
Krydda kött med Vitlöksflörter och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Skölj av stekpannan som du använde till rödbetsrelishen, och hetta upp den med en skvätt olivolja* på hög värme. Stek kött i 1-2 min på varje sida, eller tills genomstekt.
Blanda färdigkokt potatis och broccoli med crème fraiche [1/2 paket, 2P] och hälften av dillen. Smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp vitlöksmarinerat fläskkött och krämig potatissallad på tallrikar. Servera med rödbetsrelish och garnera med resterande dill.