Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
g
Torkad dragon
1 st
Lök
1 st
Vitlöksklyfta
g
Nötfärs
250 g
Penne
1 paket
Krossade tomater
20 g
Finriven ost
1 st
Zucchini
10 dl
Vatten
Skala och finhacka lök och vitlök. Koka upp vatten (se mängd i ingredientslistan) i en medelstor kastrull och tillsätt en stor nypa salt. Hetta upp en skvätt matolja i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg till och fräs nötfärs, lök och vitlök. Rör om och bryt upp eventuella klumpar. Krydda efter smak med franskt kryddpulver, salt och peppar. Stek tills färsen har brynts, ca 3-4 min.
Lägg till penne i kastrullen och koka i 11 min. Använd sedan ett durkslag för att hälla ut vattnet. Stänk lite matolja på pennen så blir den inte alltför klibbig.
Tillsätt hackade tomater och tomatpuré till nötfärsen. Rör om, och när såsen börjar koka, sänk temperaturen till medelvärme. Såsen kan nu sjuda tills den har tjocknat, ca 5-6 min. Tips: Späd ut med lite vatten om såsen blir för tjock.
Riv courgette på rivjärnets grova sida. När såsen har fått sjuda kan du lägga till courgette. Sänk samtidigt plattan till låg värme och låt sjuda i ytterligare 5 min. Riv parmesan på rivjärnets fina sida.
Blanda ihop färdigkokt penne och sås i stekpannan eller kastrullen tillsammans med halva parmesanen.
Servera i en djup skål och toppa med resterande parmesan.