Hör här - absolut perfekt, krispig och gyllenstekt tofu smaksatt med en fenomenal kryddning, i kombination med wokade färska grönsaker och knapriga sesamfrön i en gudomligt smakrik stir fry-sås. Servera med aromatiskt väldoftande vitlöksris och en svingod majosås rik på ljuvlig umami och sälta. Toppa med salladslök och en skvätt limejuice, och efter bara 20 minuter har du en symfoni av smaker som väntar.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Ga-Laksa
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
100
Basmatiris
2
Vitlöksklyfta
1
Rödlök
1
Röd paprika
1
Morot
250
Tofu
½
Lime
1
Salladslök
¼
Salt
3
Vatten
1.5
Vetemjöl
Finhacka eller pressa vitlök. Smält smör* med en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värmen, behåll locket på och ställ åt sidan i 10 min.
Medan riset kokar, skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär oskalad morot i halvmånar. Dela lime i klyftor. Skiva salladslök tunt. Skär tofu i 2 cm stora kuber. Blanda Ga-Laksa, vetemjöl, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en generös nypa peppar* i en djup tallrik.
Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Vänd tofun i mjölblandningen och skaka av överflödet. Stek tofun i 3-4 min tills den är gyllene och krispig. För över till en tallrik med hushållspapper och låt rinna av.
Medan du steker tofun, blanda sojasås [1/2 paket, 2 pers], majonnäs och en skvätt limejuice i en skål.
När tofun är färdigstekt, torka ur pannan och hetta upp en ny skvätt olivolja* på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot under omrörning i 5-6 min tills de är mjuka. Tillsätt asiatisk woksås, sesamfrön och resterande vitlök och rör om. Tillsätt tofu och blanda väl så bitarna täcks av såsen. Ta av stekpannan från värmen.
Fördela vitlöksris mellan era tallrikar och toppa med tofu och wokade grönsaker. Skeda över eventuell sås som är kvar i stekpannan. Ringla över sojamajo och garnera med salladslök. Pressa en skvätt limejuice över maten, och middagen är klar.