Hör här - absolut perfekt, krispig och gyllenstekt tofu smaksatt med en fenomenal kryddning, i kombination med wokade färska grönsaker och en gudomligt smakrik stir fry-sås. Servera med aromatiskt väldoftande vitlöksris och en svingod srirachamajo. Toppa med salladslök och en skvätt limejuice, och efter bara 20 minuter har du en symfoni av smaker som väntar.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Ga-Laksa
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
2
Vitlöksklyfta
100
Basmatiris
1
Rödlök
1
Röd paprika
1
Morot
250
Tofu
1
Salladslök
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
10
Sriracha
4
Grönsaksbuljong
20
Jordnötter
1
Ekologisk lime
¼
Salt
3
Vatten
1.5
Vetemjöl
Finhacka eller pressa vitlök. Smält smör* med en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredientlistan) och grönsaksbuljong*, och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Medan riset kokar, skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär oskalad morot i halvmånar. Dela lime i klyftor. Skiva salladslök tunt. Grovhacka jordnötter. Skär tofu i 2 cm stora kuber. Blanda Ga-Laksa, vetemjöl*, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en generös nypa peppar* i en djup tallrik.
Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Vänd tofun i mjölblandningen och skaka av överflödet. Stek tofun i 3-4 min tills den är gyllene och krispig. För över till en tallrik med hushållspapper och låt rinna av.
Medan du steker tofun, blanda sriracha [1/2 paket, 2 pers], majonnäs och en skvätt limejuice i en skål.
Torka ur pannan när tofun är färdigstekt. Hetta upp en ny skvätt olivolja* på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot under omrörning i 5-6 min tills de är mjuka. Tillsätt asiatisk woksås och resterande vitlök och rör om. Tillsätt tofu igen och blanda väl så bitarna täcks av såsen. Ta av stekpannan från värmen.
Fördela vitlöksris mellan era tallrikar och toppa med tofu och wokade grönsaker. Skeda över eventuell sås som är kvar i stekpannan. Ringla över srirachamajo och garnera med salladslök och jordnötter. Pressa en skvätt limejuice över maten, och middagen är klar.