Zucchini- och tomatgratäng
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zucchini- och tomatgratäng

Zucchini- och tomatgratäng

med rigatoni och finriven ost

En god gratäng som sköter sig själv i ugnen är en bra lösning på stressiga vardagskvällar. Allt du behöver göra är att koka pasta, skiva zucchini och laga en härlig tomatsås med matlagningsgrädde och medelhavskryddor. Gratängen toppas med ett täcke av panko och ost som blir gyllene och krispigt i ugnen. Hacka lite basilika att toppa med, och så är middagen serverad.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

1 st

Lök

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

4 g

Medelhavets Pärla

4 g

Vitlöksflörter

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Basilika

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

1 tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

2 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4395 kJ
Energi (kcal)1051 kcal
Fett57.7 g
varav mättat27.5 g
Kolhydrater100.8 g
varav socker23.4 g
Protein29.8 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Stek lök
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Grovhacka lök.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk]  i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 1–2 min, eller tills mjuk.  

Laga tomatsås
2

Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, Medelhavets Pärla, Vitlöksflörter, socker [1 tsk | 2 tsk], matlagningsgrädde, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Sänk till medellåg värme och sjud i 5 min, tills tjocknat.

Grädda zucchinigratäng
3

Under tiden, blanda finriven ost, gouda och panko i en liten skål.

Skär zucchini i 0,5 cm tjocka skivor och lägg dem i en ugnsform.

Häll tomatsås över zucchini och toppa med ost-och pankoblandning.

Grädda i ugnen i 20 min, eller tills gyllene och bubblande.

Koka pasta
4

Medan gratängen gräddas, koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Blanda vitlöksolja
5

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, olivolja [2 msk | 4 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Vänd ner vitlöksolja i kokt pasta.

Grovhacka basilika.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med zucchinigratäng och garnera med basilika.