Det är sommar, solen skiner och givetvis ska vi grilla. Ikväll grillar vi hotdogs med spännande twist. Vi bygger våra hotdogs med krispigt bröd, baconlindad korv, BBQ-sås, rostad lök och coleslaw med persilja och aioli. Ljuvliga tillbehör är hemlagade cajunpommes och grillad majs med cajunkryddor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Rostad lök
(Innehåller Gluten, Vete)
125 g
Bacon, skivor
500 g
Potatis
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
150 g
Strimlad salladsmix
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
320 g
Korv
1 st
Majskolv
4 st
Korvbröd
(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
80 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 portionspåse
Bladpersilja
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till majs
¼ tsk
Salt till slaw
1 msk
Smör till majs
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, hälften av Ay Cajun-ba, salt och peppar.
Rosta i 25-35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Skala och halvera majs.
Ringla över olivolja, och krydda med salt och peppar.
Placera på en ny plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Linda in korvar i bacon.
Placera korvar på plåten med majs, och tillaga i 15-25 min, tills majs är mör, korv är genomstekt och bacon är spröd.
Under tiden, finhacka persilja.
Blanda salladsmix, persilja och hälften av aioli i en medelstor skål. Krydda med salt och peppar, blanda väl, och ställ åt sidan.
Värm korvbröd på gallret i ugnen i 2-3 min tills genomvarma, när det återstår 3 min av pommes tillagningstid.
Bre BBQ-sås på korvbröden, och fyll dem med korv och coleslaw.
Ringla över resterande BBQ-sås och strö över rostad lök.
Servera med pommes, majs och resterande aioli och coleslaw.
Toppa majs med smör och strö över resterande Ay Cajun-ba.