American-style bacon baked potato
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

American-style bacon baked potato

with cabbage salad and sour cream

Ikväll drömmer vi oss bort till Amerika och lagar American-style bakad potatis med vitlök! Vi toppar vår potatis med stekt bacon, salladslök och gräddfil, och serverar den med en fräsch tranbärssallad med kålmix, gurka, äpple och solroskärnor.

Taggar:
Lågkalori
Glutenfri
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

150 g

Kålmix

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Kålrabbi, vit

140 g

Bacon, tärnad

1 st

Lök

500 g

Bakpotatis

1 st

Äpple

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2939 kJ
Energi (kcal)702 kcal
Fett29 g
varav mättat10.7 g
Kolhydrater84.6 g
varav socker30.5 g
Protein23.7 g
Salt3 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär potatis (oskalad) i kvartar och pricka dem med en gaffel och placeradem på en sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt och peppar.

Rosta tills gyllene, 30-35 min.

2

Skär gurka i tunna halvmånar.

Kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skär salladslök i tunna skivor.

Stek bacon
3

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene.

Tillsätt BBQ-sås
4

Ta stekpannan av värme och låt den svalna något.

Rör sen i BBQ-såsbaconen täcks. Ställ åt sidan.

5

Blanda kålmix, gurka, äpple och tranbär i en stor skål.

Rör igräddfil och krydda med salt och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

6

Lägg upp bakad potatis och tranbärssallad på tallrikar.

Toppapotatis med bacon, lite salladslök och generöst med gräddfil.

Garnera tranbärssalladmed resterande gräddfil, salladslök och solroskärnor.