Här du ett recept som är perfekt om du vill förbereda maten i god tid, eller om du vill göra något extra gott till en vårpicknick. Här har vi kombinerat smaker som (nästan) alla älskar. Våra amerikanska BLT-briochesandwich innehåller ljuvligt bröd med majonnaise, knaprig bacon, krispig sallad och tomat, och serveras med en fräsch äppelsallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
125
Bacon, skivor
1
Lök
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
2
Tomat
2
Morot
1
Äpple
1
Salladslök
1
Sallad
2
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
10
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
½
Olivolja (steg 2)
1.5
Socker (steg 2)
2
Vatten* (steg 2)
1
Vatten (steg 5)
½
Olivolja (steg 5)
½
Socker (steg 5)
¼
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.
Placera baconskivor på en plåt med bakplåtspapper.
Stek i ugnen i ca 15 min, tills gyllene och krispiga.
Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök under omrörning i 5-6 min, tills mjuka.
Rör i balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [11/2 tsk | 3 tsk] och en nypa salt. Stek i ytterligare 3-5 min, tills karamelliserad.
Skär tomat i 1/2 cm tunna skivor.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skala morot i långa band med en potatisskalare.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skölj och bryt av salladsblad.
Dela briochebröd på mitten, när det återstår 4 min av baconens tillagningstiden. Värm bröd direkt på ugnsgallret i ugnen i 3-4 min, eller tills genomvarmt.
Blanda olivolja [1/2 msk | 1 msk], vatten [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa peppar och hälften av majonnäsen i en medelstor skål.
Rör i äpple, morot och salladslök med dressingen precis innan servering.
Bre bröd med resterande majonnäs.
Bygg sandwich med salladsblad, tomat, bacon och balsamicostekt lök.
Servera med äppelsallad och resterande salladsblad.
Strö över solroskärnor [1/2 paket, 2P].