Amerikansk BLT-briochesandwich
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikansk BLT-briochesandwich

Amerikansk BLT-briochesandwich

med balsamicostekt lök och frisk äppelsallad

Här du ett recept som är perfekt om du vill förbereda maten i god tid, eller om du vill göra något extra gott till en vårpicknick. Här har vi kombinerat smaker som (nästan) alla älskar. Våra amerikanska BLT-briochesandwich innehåller ljuvligt bröd med majonnaise, knaprig bacon, krispig sallad och tomat, och serveras med en fräsch äppelsallad.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

125

Bacon, skivor

1

Lök

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

2

Tomat

2

Morot

1

Äpple

1

Salladslök

1

Sallad

2

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

10

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 2)

1.5

Socker (steg 2)

2

Vatten* (steg 2)

1

Vatten (steg 5)

½

Olivolja (steg 5)

½

Socker (steg 5)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)860 kcal
Energi (kJ)3600 kJ
Fett52 g
varav mättat13.1 g
Kolhydrater71.9 g
varav socker34.6 g
Protein23.2 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Stek bacon i ugnen
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Placera baconskivor på en plåt med bakplåtspapper.

Stek i ugnen i ca 15 min, tills gyllene och krispiga.

Stek lök
2

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök under omrörning i 5-6 min, tills mjuka.

Rör i balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [11/2 tsk | 3 tsk] och en nypa salt. Stek i ytterligare 3-5 min, tills karamelliserad. 

Förbered frukt och grönt
3

Skär tomat i 1/2 cm tunna skivor.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Skär salladslök i tunna skivor.

Skölj och bryt av salladsblad.

Värm bröd
4

Dela briochebröd på mitten, när det återstår 4 min av baconens tillagningstiden. Värm bröd direkt på ugnsgallret i ugnen i 3-4 min, eller tills genomvarmt.

Blanda äppelsallad
5

Blanda olivolja [1/2 msk | 1 msk], vatten [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa peppar och hälften av majonnäsen i en medelstor skål.

Rör i äpple, morot och salladslök med dressingen precis innan servering.

Servera
6

Bre bröd med resterande majonnäs.

Bygg sandwich med salladsblad, tomat, bacon och balsamicostekt lök.

Servera med äppelsallad och resterande salladsblad. 

Strö över solroskärnor [1/2 paket, 2P].