topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikansk Sloppy Joe

Amerikansk Sloppy Joe

med rödkålsslaw och krispiga pommes

Sloppy Joe är en mycket populär sandwich i USA. Vår smaskiga variant innehåller nötfärs och lök stekt med ketchup, senap och Worcestershiresås, och så toppar vi med en fräsch rödkålsslaw. Vi serverar vår Sloppy Joe med hemgjord krispig klyftpotatis.

Taggar:
Barnvänlig
Enkel
Allergener:
Senap
Ägg
Soja
Gluten
Korn
Mjölk
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

½

Salladslök

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

75

Rödkål, förskuren

250

Nötfärs

6

Senap

(Innehåller Senap)

1

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

2

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 3)

½

Vatten* (steg 2)

1

Vatten (steg 4)

2

Ketchup (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)854 kcal
Energi (kJ)3572 kJ
Fett35.1 g
varav mättat9.7 g
Kolhydrater96.9 g
varav socker28.4 g
Protein39 g
Salt1.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. 

Gör rödkålsslaw
2

Skär salladslök [1/2 st, 2P] i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Blanda majonnäs, vatten [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt rödkål och blanda. 

Stek nötfärs
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt vit salladslök, nötfärs och en nypa salt, och stek i 4-5 min, eller tills färsen är brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt ketchup och senap
4

Tillsätt ketchup [2 msk | 4 msk], senap [1/2 paket, 2P], worcestershiresås och vatten [1 msk | 2 msk] till stekpannan och rör om. Sjud tills lätt tjocknat, 1 min.

Smaka av med salt och peppar.

Ta av från värme och täck med lock.

Värm bröd
5

Värm briochebröd på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarmt, när det återstår 4 min av klyftpotatis tillagningstid.

Servera
6

Dela briochebröd på mitten.

Fyll brödet med köttfärs, en sked rödkålsslaw och lite grön salladslök. 

Servera med pommes och resterande rödkålsslaw. 

Strö över resterande salladslök.