Sloppy Joe är en mycket populär sandwich i USA. Vår smaskiga variant innehåller nötfärs och lök stekt med ketchup, senap och Worcestershiresås, och så toppar vi med en fräsch rödkålsslaw. Vi serverar vår Sloppy Joe med hemgjord krispig klyftpotatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
½
Salladslök
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
75
Rödkål, förskuren
250
Nötfärs
6
Senap
(Innehåller Senap)
1
Worcestershiresås
(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)
2
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
½
Olivolja (steg 3)
½
Vatten* (steg 2)
1
Vatten (steg 4)
2
Ketchup (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Skär salladslök [1/2 st, 2P] i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.
Blanda majonnäs, vatten [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt rödkål och blanda.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt vit salladslök, nötfärs och en nypa salt, och stek i 4-5 min, eller tills färsen är brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt ketchup [2 msk | 4 msk], senap [1/2 paket, 2P], worcestershiresås och vatten [1 msk | 2 msk] till stekpannan och rör om. Sjud tills lätt tjocknat, 1 min.
Smaka av med salt och peppar.
Ta av från värme och täck med lock.
Värm briochebröd på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarmt, när det återstår 4 min av klyftpotatis tillagningstid.
Dela briochebröd på mitten.
Fyll brödet med köttfärs, en sked rödkålsslaw och lite grön salladslök.
Servera med pommes och resterande rödkålsslaw.
Strö över resterande salladslök.