Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
½ st
Salladslök
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
75 g
Rödkål, förskuren
225 g
Nötfärs
6 g
Senap
(Innehåller Senap)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
½ msk
Olivolja (steg 3)
½ msk
Vatten* (steg 2)
1 msk
Vatten (steg 4)
2 msk
Ketchup (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i klyftor, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja* och en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Skär salladslök [1/2 st, 2P] i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna skivorna. Blanda majonnäs, vatten* [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål. Tillsätt rödkål och blanda.
Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Stek vit salladslök och nötfärs i 4-5 min, eller tills det är brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt ketchup, senap [1/2 paket, 2P], worcestershiresås och vatten* [1 msk | 2 msk] till stekpannan och rör om. Sjud tills lätt tjocknat, 1 min. Smaka av med salt* och peppar*. Ta av från värme och täck med lock.
Värm burgerbröd på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma, när det återstår 4 min av klyftpotatis tillagningstid.
Dela burgerbröd på mitten. Lägg nötfärsmix på burgerbröd och toppa med en sked rödkålsslaw. Strö över lite grön salladslök, och strö resten över klyftpotatis. Servera med klyftpotatis och resterande rödkålsslaw.