Burgare smakar alltid gott, och givetvis är det roligt att variera lite, så här bjuder vi på ett läckert recept på ryggbiffsburgare med massor av spännande tillbehör. Våra smarriga burgare bygger vi med perfekt stekt kött, BBQ-sås, tomatskivor, bacon och lökringar. Vi serverar våra fantastiska cowboyburgare med rostad potatis och aioli!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Angus ryggbiff
300 g
Potatis
62.5 g
Bacon, skivor
2 g
Panamat
1 st
Tomat
1 st
Lök
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
30 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Ägg (steg 4)
2 msk
Vetemjöl (steg 4)
1 msk
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat.
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och placera dem på en sida av en plåt [2 plåtar, 2P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta överst i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.
Placera bacon [1/2 paket, 2P] på andra sidan av plåten när det återstår 12 min av potatisens tillagningstid. Rosta i 10-12 min, eller tills gyllene.
Krydda kött med Panamat [1/2 paket, 2P], en nypa salt och peppar. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Bryn kött i 1 min per sida.
Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.
TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt.
Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
Skär tomat i tunna skivor.
Skär lök i 1 cm tunna skivor, och dela upp dem i ringar.
Vispa ihop ägg [1 st | 2 st], vetemjöl [2 msk | 4 msk], vatten [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en djup tallrik tills smetet är len och klumpfri.
Torka försiktigt ur stekpannan som du stekte kött i, hetta upp den på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Doppa lökringar i frityrsmeten så de täcks. Stek dem tills gyllene, 1-2 min per sida. Ta upp lökringarna och placera dem på en tallrik med hushållspapper.
Dela briochebröd på mitten och värm det på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarmt, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.
Skär kött i tunna skivor.
Bre bröd med aioli, och toppa med kött, BBQ-sås, tomatskivor, bacon och några lökringar.
Servera med resterande lökringar, rostad potatis, resterande aioli och BBQ-sås.