Amerikanska baconlindade hotdogs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikanska baconlindade hotdogs

Amerikanska baconlindade hotdogs

med krispig coleslaw och grillad majskolv

Det är sommar, solen skiner och givetvis ska vi grilla. Ikväll grillar vi hotdogs med spännande twist. Vi bygger våra hotdogs med krispigt bröd, baconlindad korv, BBQ-sås, rostad lök och coleslaw med persilja och aioli. Ljuvliga tillbehör är hemlagade cajunpommes och grillad majs med cajunkryddor.

Allergener:
Sulfiter
Ägg
Senap
Gluten
Vete
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1

Majskolv

125

Bacon, skivor

320

Korv

150

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

1

Bladpersilja

80

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

4

Korvbröd

(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

½

Rostad lök

(Innehåller Gluten)

Ingår inte i din leverans

2

Smör (steg 6)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1697 kcal
Energi (kJ)7099 kJ
Fett97.5 g
varav mättat35.3 g
Kolhydrater163.2 g
varav socker24.2 g
Protein48 g
Salt7.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Gör pommes
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, hälften av Ay Cajun-ba, salt och peppar.

Rosta i 25-35 min, eller tills gyllene. 

Förbered majs
2

Riv bort blasten och halvera majs.  

Ringla över olivolja, krydda med salt och peppar, och packa in i folie.

Placera på en ny plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

PÅ GRILLEN: Grilla oskalad majs i 10-15 min. 

Tillaga majs och korv
3

Linda in korvar i bacon. 

Placera korvar på plåten med majs, och tillaga i 15-25 min, tills majs är mör, korv är genomstekt och bacon är spröd.

PÅ GRILLEN: Grilla baconlindad korv i 4-6 min, vänd regelbundet, tills bacon är spröd.

Gör coleslaw
4

Under tiden, finhacka persilja. 

Blanda salladsmix, persilja och hälften av aioli i en medelstor skål. Krydda med salt och peppar, blanda väl, och ställ åt sidan.

Värm korvbröd
5

Värm korvbröd på gallret i ugnen i 2-3 min tills genomvarma, när det återstår 3 min av pommes tillagningstid. 

PÅ GRILLEN: Värm korvbröd i 1 min på varje sida, tills brödet fått lite färg.

Servera
6

Bre BBQ-sås på korvbröden, och fyll dem med korv och coleslaw.

Ringla över resterande BBQ-sås och strö över rostad lök [½ paket, 2P].

Servera med pommes, majs och resterande aioli och coleslaw.

Toppa majs med smör [2 msk | 4 msk] och strö över resterande Ay Cajun-ba.