Po-boys är mackor med extra allt och härstammar från delstaten Louisiana. Vi gör vår version med rostade korvbröd som vi brer med vitlökssmör och fyller med räkor i sweet chilisås och tomatsallad. Kvällens tillbehör blir hemgjorda pommes med citronpeppar och en klick krämig majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
6 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Panamat
20 g
Sweet chilisås
2 st
Korvbröd
(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
1 st
Tomat
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
60 g
Salladsmix
2 g
Citronpeppar
½ tsk
Salt till potatis
2 msk
Smör till bröd
1 msk
Olja till salsa
¼ tsk
Salt till salsa
¼ tsk
Salt till räkor
1 msk
Smör till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och citronpeppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skölj salladsmix.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök och smör i en liten skål och ställ åt sidan.
Finhacka tomat.
Blanda tomat, olivolja, salt och vitvinsvinäger i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och krydda med salt och Panamat. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Ta av från värme, tillsätt sweet chilisås och smör och vänd runt.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Öppna korvbröd när det återstår 3 min av potatisens tillagningstid.
Bre bröd med vitlökssmör och placera dem direkt på ugnsgallret. Rosta i 2–3 min, eller tills uppvärmda.
Vänd ner salladsmix i skålen med tomat precis innan servering.
Fyll varma bröd med sallad och räkor.
Lägg upp po-boys, resterande sallad och pommes i djupa tallrikar.
Servera med en klick majonnäs.