Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 6 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Vi låter oss inspireras av amerikansk matlagningskonst och kvällens måltid bjuder på välkända klassiker. Vi gör bakpotatis som vi fyller med gräddfil, krämig mac and cheese som vi toppar med knaperstekt bacon och en härlig sommarsallad med äpple, gräddfil, majonnäs, senap och citron. Samtidigt grillar vi BBQ-kyckling och portobellosvamp med riven gouda.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
300 g
Portabello
600 g
Kycklingbröstfilé
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
2 st
Vitlöksklyfta
120 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
200 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
140 g
Bacon, tärnad
300 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
15 g
Senap
(Innehåller Senap)
1000 g
Bakpotatis
1 st
Äpple
300 g
Strimlad salladsmix
½ tsk
Salt till potatis
½ tsk
Socker till slaw
½ tsk
Salt till slaw
1 dl
Vatten till sås
½ tsk
Salt till sås
2 msk
Olja till marinad
½ tsk
Salt till marinad
¼ tsk
Salt till dressing
½ tsk
Salt till kött
Värm grillen till 200 °C på medelvärme och ringla över lite olivolja.
Riv 4 bitar folie på 30 x 30 cm och lägg en potatis på varje. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Packa in potatis i folie och grilla på grillen i 35–40 min. Vänd då och då.
TIPS: 1) Baka potatis i ugnen på 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har grill. 2) Testa om potatisen är färdig med en gaffel.
Under tiden, halvera citron.
Kärna ur, halvera och skär äpple i tunna skivor.
Blanda gräddfil, majonnäs, senap, citronsaft, socker, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Vänd ner salladsmix och äpple i skålen.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4–5 min, tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.
Rör ner matlagningsgrädde, vatten, gouda, riven ost och salt i samma stekpanna. Sjud i 1–2 min, tills osten har smält. Vänd ner pasta.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om pastan verkar torr.
Pressa eller finhacka vitlök.
Blanda olivolja, hälften av vitlöken och salt i en liten skål.
Skär av foten från svamparna och pensla dem med marinad på båda sidor.
Blanda gräddfil, resterande vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Lägg svamp på grillen när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Grilla i 4–5 minuter med botten uppåt tills de är gyllene.
Vänd svamp, fyll med gouda och grilla i 4–5 min, eller tills osten smält.
Blanda BBQ-sås och salt i en stor skål. Vänd kyckling i sås.
Grilla kyckling i 4–5 min, tills gyllene och genomstekt. Vänd då och då.
TIPS: Stek svamp och kyckling om du inte har en grill. Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Lägg upp sallad, mac and cheese, kyckling, svamp och bakpotatis på tallrikar.
Toppa mac and cheese med bacon och bakpotatis med gräddfil.