Ris, kyckling och grönsaker. Det har ni säkert ätit många gånger, men kanske inte på detta sättet. Ikväll kokar vi ris som får vacker färg och god smak av att kokas med curry. Kycklingen steker vi med härliga kryddor och sen rör vi i aprikoschutney. Kvällens grönsaker består av en syrlig gurksallad med spenat, mynta och lime.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
280
Kycklinginnerfilé
150
Långkornigt vitt ris
1
Gurka
1
Mynta
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½
Lime
25
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
4
Curry-On
1
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4
Milda Mahal
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
¼
Salt (steg 2)
½
Olivolja (steg 2)
1
Vatten (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris, Curry-On och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, grovhacka mynta och gurka.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Skölj spenat.
Blanda gurka, spenat, mynta, en skvätt limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling, en nypa salt och Milda Mahal i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
Rör i aprikoschutney [1/2 paket, 2P] och vatten [1 msk I 2 msk], och se till att kyckling är täckt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp ris, kyckling och sallad i skålar.
Toppa med yoghurt.