topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asian pork

Asian pork

med vitlöksris och koriander

Dessa kotlettstrimlor glaserade i en gudomligt smakrik marinad har allt dina sinnen drömmer om: syrlig lime, sojasås med sälta och skarp ingefära som tillsammans med en nypa socker tar fram det bästa i det möra köttet. I sällskap av aromatiskt vitlöksris och knapriga jordnötter är det omöjligt att misslyckas, och vi lovar att både liten som stor kommer be om mer!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Koriander

2

Morot

Fläskkotlett hel

50

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

500

Potatis

200

Spetskål

½

Ingefära

1

Salladslök

20

Jordnötter

10

Sesamfrön

1

Lime

Ingår inte i din leverans

4.5

Socker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)109 kcal
Energi (kJ)455 kJ
Fett2.56 g
varav mättat0.4 g
Kolhydrater17.45 g
varav socker12.2 g
Protein3.4 g
Salt3.8 g

Instruktioner

Koka ris
1

Pressa vitlök. Skölj jasminris under kallt vatten. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan) och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och låt koka upp. Sänk värmen till låg och låt sjuda i 15-20 min tills riset är klart. Ta av från värmen, sätt på ett lock och ställ åt sidan.

Blanda marinad
2

Skala och riv ingefära [10 g, 2 pers | 20 g, 4 pers] fint. Dela lime i klyftor. Blanda resterande vitlök med ingefära, sojasås, socker*, sesamfrön och limejuice [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] till en marinad.

Förbered grönsaker
3

Strimla spetskål tunt. Riv morot. Skiva salladslök tunt. Grovhacka jordnötter.

Stek köttet
4

Skär köttet i ca 2 cm breda strimlor. Hetta upp en skvätt olivolja* på hög värme i en stekpanna. När oljan är varm, bryn köttet i 30 s - 1 min. Tillsätt marinaden och stek i 3-4 min under konstant omrörning. VIKTIGT: Kotlettstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Tillsätt grönsaker
5

Tillsätt spetskål och morotsriv till stekpannan, rör om väl och stek i 3-4 min.

Servera
6

Fördela vitlöksris, sticky pork och grönsaker mellan era tallrikar. Toppa med salladslök, korianderblad och jordnötter. Servera med limeklyftor vid sidan av.