Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad vegobowl med massor av härliga färger och ingredienser. Ris och kikärtor stekta i woksås bildar basen i bowlen som även innehåller tomater, kål och avokado. För att få ännu mer färg och smak toppar vi med asiatisk majo, chili och limeklyftor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Ekologisk lime
1
Kikärtor
37.5
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
12.5
Honung
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
10
Sesamfrön
1
Koriander
150
Kålmix
1
Avokado
1
Salladslök
20
Asiatisk dressing
(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½
Röd chili
1
Tomat
150
Jasminris
¼
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och koka under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Riv en generös nypa limezest [1/2 st, 2P] och skär lime i klyftor. Skölj kikärtor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs kikärtor i 5 min, tills de har fått lite färg. Sänk till låg värme. Tillsätt en nypa limezest, asiatisk woksås [1/2 paket, 2P], honung [1/2 paket, 2P], sojasås och sesamfrön. Stek i 1-2 min tills såsen har tjocknat något.
Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur fruktköttet med en sked. Skär det i tunna skivor. Grovhacka koriander. Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Finhacka salladslök.
Blanda asiatisk dressing, majonnäs och en skvätt vatten* i en skål. Blanda kålmix, en skvätt olivolja*, en skvätt limejuice, salt* och peppar* i en ny skål.
Rör i salladslök med det färdiglagade riset. Tillsätt koriander till kikärtorna och blanda väl.
Lägg upp ris i skålar. Placera stekta kikärtor, tomat, kålmix och avokado i var sin hörna av skålen. Toppa med asiatisk majonnäs och chili. Servera med limeklyftor vid sidan av.