Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med vår egen kryddblandning med ingefära, som vi kallar Ginger Ninja. Vi steker även lök, vitlök och wokmix, och ger vår wok extra god smak av sriracha, sojasås och honung. Vi serverar vår asiatiska fläskwok med fluffigt basmatiris och färsk salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Wokmix
300 g
Fläskkotlett hel
150 g
Basmatiris
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Sriracha
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Salladslök
1 st
Morot
25 g
Honung
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Vetemjöl (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills det ska serveras.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Riv eller pressa vitlök fint.
Riv morot (oskalad).
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.
Skär kött i strimlor på en separat skärbräda och blanda dem med vetemjöl [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en skål.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött och Ginger Ninja i 2-3 min, tills lätt brynt.
Tillsätt vitlök och vit salladslök till stekpannan, och stek i 1-2 min, tills lätt mjuka.
Tillsätt wokmix och morot, och stek i 2-3 min.
Blanda sriracha, sojasås och honung i en liten skål.
Sänkt till medelvärme och tillsätt såsen i stekpannan. Sjud i 1-2 min tills den har tjocknat. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med fläskwok.
Strö över grön salladslök.