Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med vår egen kryddblandning med ingefära, som vi kallar Ginger Ninja. Vi steker även lök, vitlök och wokmix, och ger vår wok extra god smak av sriracha, sojasås och honung. Vi serverar vår asiatiska fläskwok med fluffigt ris och färsk salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200
Wokmix
300
Fläskkotlett hel
1
Vitlöksklyfta
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Salladslök
1
Morot
5
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
40
Sweet chilisås
½
Ingefära
150
Långkornigt vitt ris
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Vetemjöl (steg 2)
½
Olivolja (steg 3)
½
Olivolja (steg 1)
Riv ingefära [1/2 st, 2P].
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Fräs ingefära i 30 sek, eller tills väldoftande. Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp.
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, riv eller pressa vitlök fint.
Riv morot (oskalad).
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.
Skär kött i strimlor på en separat skärbräda och blanda dem med vetemjöl [1/2 msk | 1 msk], salt och peppar i en skål.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött och Ginger Ninja i 2-3 min, tills lätt brynt och nästan genomstekt.
Tillsätt vitlök och vit salladslök till stekpannan, och stek i 1-2 min, tills lätt mjuka.
Tillsätt wokmix och morot, och stek i 2-3 min.
Blanda sojasås och sweet chilisås i en liten skål.
Sänkt till medelvärme och tillsätt såsen i stekpannan. Sjud i 1-2 min tills den har tjocknat.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp ingefärsris i skålar.
Toppa med fläskwok.
Strö över grön salladslök.