Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Dessa kotlettstrimlor i en himmelsk woksås har allt dina smaklökar drömmer om: syrlig lime, sojasås med sälta och frisk ingefära som tillsammans med en nypa socker och sweet chilisås tar fram det bästa i det möra köttet. Vi tillsätter spetskål och morot till woken och serverar den med aromatiskt vitlöksris, färsk salladslök och knapriga jordnötter – en oemotståndlig kombination!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Lime
2 st
Morot
1 st
Salladslök
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
300 g
Fläskkotlett hel
150 g
Förskuren spetskål
40 g
Sweet chilisås
10 g
Ingefärspasta
½ msk
Olivolja (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Finhacka (eller pressa) vitlök.
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs hälften av vitlöken i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda ingefärspasta, sojasås, socker [1/2 tsk | 1 tsk], hälften av sweet chilisåsen, limesaft [1 msk | 2 msk] och resterande vitlök i en skål.
Riv morot (oskalad).
Skär salladslök i tunna skivor.
Grovhacka jordnötter.
Skär kött i 2 cm breda strimlor på en separat skäbräda och krydda med en nypa salt.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.
Stek kött i 2–3 min, eller tills brynt och genomstekt.
Tillsätt woksås och sjud i 1 min under omrörning.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Tillsätt spetskål och morot till stekpannan, rör om väl och stek i 1–2 min.
Lägg upp ris, kött och grönsaker i djupa tallrikar.
Toppa med resterande sweet chilisås, salladslök och jordnötter.
Servera med resterande limeklyftor att pressa över.