Asiatisk-inspirerad fläskwok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk-inspirerad fläskwok

Asiatisk-inspirerad fläskwok

med vitlöksris och sweet chilisås

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Dessa kotlettstrimlor i en himmelsk woksås har allt dina smaklökar drömmer om: syrlig lime, sojasås med sälta och frisk ingefära som tillsammans med en nypa socker och sweet chilisås tar fram det bästa i det möra köttet. Vi tillsätter spetskål och morot till woken och serverar den med aromatiskt vitlöksris, färsk salladslök och knapriga jordnötter – en oemotståndlig kombination!

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Lime

2 st

Morot

1 st

Salladslök

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

300 g

Fläskkotlett hel

150 g

Förskuren spetskål

40 g

Sweet chilisås

10 g

Ingefärspasta

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3131 kJ
Energi (kcal)748 kcal
Fett26.5 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater86.2 g
varav socker21 g
Protein41.1 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka (eller pressa) vitlök.

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs hälften av vitlöken i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda woksås
2

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda ingefärspasta, sojasås, socker [1/2 tsk | 1 tsk], hälften av sweet chilisåsen, limesaft [1 msk | 2 msk] och resterande vitlök i en skål.

Förbered råvaror
3

Riv morot (oskalad).

Skär salladslök i tunna skivor.

Grovhacka jordnötter.

Stek kött
4

Skär kött i 2 cm breda strimlor på en separat skäbräda och krydda med en nypa salt.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött i 2–3 min, eller tills brynt och genomstekt.

Tillsätt woksås och sjud i 1 min under omrörning.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt grönsaker
5

Tillsätt spetskål och morot till stekpannan, rör om väl och stek i 1–2 min.

Servera
6

Lägg upp ris, kött och grönsaker i djupa tallrikar.

Toppa med resterande sweet chilisås, salladslök och jordnötter.

Servera med resterande limeklyftor att pressa över.