Dessa kotlettstrimlor glaserade i en gudomligt smakrik marinad har allt dina sinnen drömmer om: syrlig lime, sojasås med sälta och skarp ingefära som tillsammans med en nypa socker tar fram det bästa i det möra köttet. I sällskap av aromatiskt vitlöksris och knapriga jordnötter är det omöjligt att misslyckas, och vi lovar att både liten som stor kommer be om mer!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
50
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
1
Ekologisk lime
2
Morot
1
Salladslök
20
Jordnötter
300
Fläskkotlett hel
1
Koriander
150
Förskuren spetskål
40
Sweet chilisås
Smör (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
½
Socker (steg 2)
3
Vatten (steg 1)
Pressa vitlök. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt*, och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 12 min. Ta av från värmen och låt stå under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet absorberats.
Riv ingefära fint. Dela lime i klyftor. Blanda ingefära, sojasås, socker* [1/2 tsk | 1 tsk], hälften av sweet chilisåsen, resterande vitlök och en generös skvätt limejuice till en marinad.
Riv oskalad morot. Skiva salladslök tunt. Grovhacka jordnötter.
Skär kött i ca 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda. Hetta upp en skvätt olivolja* på hög värme i en stekpanna. När oljan är varm, bryn kött i 1 min. Sänk till medelvärme, tillsätt såsen och koka i 3-4 min under konstant omrörning.
Tillsätt spetskål och morot till stekpannan, rör om väl och stek i 1-2 min.
Fördela vitlöksris, fläskkött och grönsaker mellan era tallrikar. Ringla över resterande sweet chilisås. Toppa med salladslök, korianderblad och jordnötter. Servera med limeklyftor.