topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk nötfärsbowl

Asiatisk nötfärsbowl

med citrongräsris och sesamfrön

I kväll gör vi en underbar nötfärsbowl, en fantastisk allt i allt maträtt, med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att koka citrongräsris. Samtidigt steker vi nötfärs och pak choi tillsammans med sojasås, hoisinsås och limesaft. Vi toppar vår kryddiga nötfärsbowl med sesamfrön, salladslök och srirachamajonnäs.

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Lime

225 g

Nötfärs

1 st

Pak choi

1 st

Citrongräs

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1 st

Salladslök

30 g

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3591 kJ
Energi (kcal)858 kcal
Fett47.9 g
varav mättat13.1 g
Kolhydrater82.7 g
varav socker10.8 g
Protein31.6 g
Salt5.5 g

Instruktioner

Banka citrongräs
1

Banka citrongräs med en kavel.

Koka ris
2

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs citrongräs i 1–2 min, tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

Plocka bort citrongräs.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
3

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Riv morot (oskalad) grovt.

Skär lime i klyftor.

Grovhacka pak choi.

Stek nötfärs
4

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.

Tillsätt pak choi
5

Tillsätt pak choi, sojasås, hoisinsås, salt, en nypa peppar och en generös skvätt limesaft till stekpannan, och rör om.

Sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat och pak choi har mjuknat.

Servera
6

Lägg upp citrongräsris, morot och nötfärs i skålar.

Toppa med sesamfrön, salladslök och srirachamajonnäs.

Servera med resterande limeklyftor för att pressa över rätten.