I kväll gör vi en underbar nötfärsbowl, en fantastisk allt i allt maträtt, med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att koka citrongräsris. Samtidigt steker vi nötfärs och pak choi tillsammans med sojasås, hoisinsås och limesaft. Vi toppar vår kryddiga nötfärsbowl med sesamfrön, salladslök och srirachamajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Lime
225 g
Nötfärs
1 st
Pak choi
1 st
Citrongräs
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
1 st
Morot
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1 st
Salladslök
30 g
Hoisinsås
(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till sås
Banka citrongräs med en kavel.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs citrongräs i 1–2 min, tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
Plocka bort citrongräs.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Riv morot (oskalad) grovt.
Skär lime i klyftor.
Grovhacka pak choi.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.
Tillsätt pak choi, sojasås, hoisinsås, salt, en nypa peppar och en generös skvätt limesaft till stekpannan, och rör om.
Sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat och pak choi har mjuknat.
Lägg upp citrongräsris, morot och nötfärs i skålar.
Toppa med sesamfrön, salladslök och srirachamajonnäs.
Servera med resterande limeklyftor för att pressa över rätten.