topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk räkwok

Asiatisk räkwok

med chilistekt pak choi och jordnötter

I kväll lagar vi en fantastisk rätt med massor av färger och smaker. Vi steker räkor, champinjoner, pak choi och salladslök, som får fantastisk smak av chiliflakes, asiatisk woksås och sojasås. Vi blandar vår wok med nudlar och toppar med jordnötter, och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Stark
Laga mig först
Allergener:
Gluten
Vete
Jordnötter
Sulfiter
Sesam
Soja
Kräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Pak choi

150 g

Udonnudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

200 g

Champinjoner

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

1 st

Vitlöksklyfta

½ g

Chiliflakes

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

¼ dl

Sparat nudelvatten

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2119 kJ
Energi (kcal)506 kcal
Fett11 g
varav mättat2 g
Kolhydrater75.4 g
varav socker15.1 g
Protein26 g
Salt6 g

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

När nudlar är färdiga, skopa upp nudelvatten i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resterande vatten, och skölj nudlar i kallt vatten.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.  

Förbered grönsaker
2

Under tiden, grovhacka svamp och pak choi.

Skär salladslök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek räkor
3

Krydda räkor med en nypa salt.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Stek grönsaker
4

Rör i vitlök, chiliflakes och salladslök i stekpannan.

Tillsätt svamp och stek i 2–3 min, eller tills mjuk.

Tillsätt pak choi och stek i 1–2 min, eller tills lätt mjuk.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt nudlar
5

Rör i asiatisk woksås och sojasås i stekpannan. Krydda med salt och peppar.

Rör i nudlar och sparat nudelvatten och blanda väl.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om det ser for torrt ut.

Servera
6

Lägg upp asiatisk räkwok i skålar.

Strö över jordnötter.