I kväll lagar vi en fantastisk rätt med massor av färger och smaker. Vi steker räkor, champinjoner, pak choi och salladslök, som får fantastisk smak av chiliflakes, asiatisk woksås och sojasås. Vi blandar vår wok med nudlar och toppar med jordnötter, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Pak choi
150 g
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
200 g
Champinjoner
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
1 st
Vitlöksklyfta
½ g
Chiliflakes
1 st
Salladslök
¼ dl
Sparat nudelvatten
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
När nudlar är färdiga, skopa upp nudelvatten i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resterande vatten, och skölj nudlar i kallt vatten.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, grovhacka svamp och pak choi.
Skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Krydda räkor med en nypa salt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Rör i vitlök, chiliflakes och salladslök i stekpannan.
Tillsätt svamp och stek i 2–3 min, eller tills mjuk.
Tillsätt pak choi och stek i 1–2 min, eller tills lätt mjuk.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Rör i asiatisk woksås och sojasås i stekpannan. Krydda med salt och peppar.
Rör i nudlar och sparat nudelvatten och blanda väl.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om det ser for torrt ut.
Lägg upp asiatisk räkwok i skålar.
Strö över jordnötter.