Asiatiska köttbullar och nudelwok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiska köttbullar och nudelwok

Asiatiska köttbullar och nudelwok

med haricots verts och gomasio

Köttbullarna i kvällens recept är inte den klassiska svenska varianten – här smaksätter vi dem med en asiatisk kryddmix och serverar dem med udonnudlar, haricots verts och spetskål i en woksås med vitlök och soja. Vi toppar med salladslök och gomasio – en blandning av rostade sesamfrön och salt, som ger en härlig umamismak.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

150 g

Udonnudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

75 g

Haricots verts

1 st

Vitlöksklyfta

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

1 st

Salladslök

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Ga-Laksa

75 g

Förskuren spetskål

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 5)

2 msk

Ketchup (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3661 kJ
Energi (kcal)875 kcal
Fett39.6 g
varav mättat14.2 g
Kolhydrater87 g
varav socker16.4 g
Protein40.2 g
Salt6.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär salladslök i tunna skivor.

Ansa och skär haricots verts [1/2 påse, 2P] i 2 cm stora bitar.

Rulla köttbullar
2

Blanda blandfärs, Ga-Laksa, ägg [1 st | 2 st], ströbröd och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (4 per person) och placera dem på en tallrik.

Gör gomasio
3

Blanda rostade sesamfrön med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.

Blanda asiatisk woksås, sojasås och ketchup [2 msk | 4 msk] i en ny liten skål. Ställ åt sidan.

Koka nudlar
4

Koka nudlar och haricots verts i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Stek köttbullar
5

Under tiden, hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vitlök i 30 sek.

Tillsätt köttbullar och stek under omrörning i 5–6 min. När de är brynta och genomstekta, vänd ner woksås, sparat nudelvatten, spetskål [1/2 påse, 2P], nudlar och haricots verts och sjud i 3–4 min.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt nudelvatten om såsen verkar för tjock.

VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp nudlar och köttbullar i skålar.

Toppa med salladslök och gomasio.