Ikväll ska vi på en kulinarisk resa till Asien och prova spännande mat, som vi nästan vågar lova att ni inte har provat förr. Vi rostar bröd och toppar dem med picklad gurka, och stekta räkor blandade med majonnäs och koriander. Fantastiska tillbehör är krispiga sesampommes och ponzumarinerad kålrabbi.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
2
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
300
Räkor
(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)
1
Gurka
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1
Koriander
2
Salladslök
½
Ingefära
20
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1
Lime
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
15
Ponzudressing
(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)
½
Kålrabbi, vit
1
Smör (steg 1)
1
Smör (steg 2)
½
Socker (steg 3)
1
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, hälften av sesamfröna, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Halvera briochebröd och bre dem med smör [1 msk | 2 msk].
Placera bröd direkt på gallret i ugnen, rosta i 7-8 min. Ställ sen åt sidan för att svalna.
Grovhacka räkor på en separat skärbräda.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt smör [1 msk | 2 msk] och låt det smälta och brynas under omrörning (var försiktig så det inte bränns).
Stek räkor i 2-4 min, tills de är gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan i en skål.
På en ny skärbräda, skala gurka i långa band med en potatisskalare. Grovhacka koriander. Skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1/2 cm tunna stavar. Skär lime i klyftor. Finhacka ingefära [1/2 st, 2P]. Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda gurka, vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa salt i en liten skål. Tillsätt vatten så att gurka täcks. Rör om, ställ åt sidan, och häll av lagen precis innan servering.
Blanda kålrabbi, ponzudressing, resterande sesamfrön, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Torka försiktigt ur stekpannan, hetta upp den på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek salladslök och ingefära i 2-3 min, tills gyllene och krispiga.
Ta upp dem med sked och placera på en tallrik med hushållspapper.
Blanda räkor med asiatisk majonnäs, en skvätt limejuice, koriander, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Lägg upp picklad gurka och räkor på brödhalvorna, och strö över salladslök och ingefära.
Servera med sesampommes, ponzumarinerad kålrabbi och resterande limeklyftor.