Asiatiska shrimp rolls
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiska shrimp rolls

Asiatiska shrimp rolls

med sesampommes och ponzumarinerad kålrabbi

Ikväll ska vi på en kulinarisk resa till Asien och prova spännande mat, som vi nästan vågar lova att ni inte har provat förr. Vi rostar bröd och toppar dem med picklad gurka, och stekta räkor blandade med majonnäs och koriander. Fantastiska tillbehör är krispiga sesampommes och ponzumarinerad kålrabbi.

Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Kräftdjur
Sulfiter
Sesam
Senap
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

2

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

300

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

1

Gurka

25

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1

Koriander

2

Salladslök

½

Ingefära

20

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1

Lime

50

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

15

Ponzudressing

(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

½

Kålrabbi, vit

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 1)

1

Smör (steg 2)

½

Socker (steg 3)

1

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1070 kcal
Energi (kJ)4477 kJ
Fett51.9 g
varav mättat15.4 g
Kolhydrater102.1 g
varav socker19.6 g
Protein44.3 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga sesampommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, hälften av sesamfröna, salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Halvera briochebröd och bre dem med smör [1 msk | 2 msk]. 

Placera bröd direkt på gallret i ugnen, rosta i 7-8 min. Ställ sen åt sidan för att svalna.

Förbered frukt och grönt
2

Grovhacka räkor på en separat skärbräda. 
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt smör [1 msk | 2 msk] och låt det smälta och brynas under omrörning (var försiktig så det inte bränns). 

Stek räkor i 2-4 min, tills de är gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan i en skål.

På en ny skärbräda, skala gurka i långa band med en potatisskalare. Grovhacka koriander. Skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1/2 cm tunna stavar. Skär lime i klyftor. Finhacka ingefära [1/2 st, 2P]. Skär salladslök i tunna skivor. 

Pickla gurka
3

Blanda gurka, vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa salt i en liten skål. Tillsätt vatten så att gurka täcks. Rör om, ställ åt sidan, och häll av lagen precis innan servering.

Blanda kålrabbi, ponzudressing, resterande sesamfrön, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Stek salladslök och ingefära
4

Torka försiktigt ur stekpannan, hetta upp den på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek salladslök och ingefära i 2-3 min, tills gyllene och krispiga.

Ta upp dem med sked och placera på en tallrik med hushållspapper.

Krydda räkor
5

Blanda räkor med asiatisk majonnäs, en skvätt limejuice, koriander, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp picklad gurka och räkor på brödhalvorna, och strö över salladslök och ingefära.

Servera med sesampommes, ponzumarinerad kålrabbi och resterande limeklyftor.