Tacos för oftast tankarna till Mexico, men denna variant bjuder på asiatiska smaker. Supergoda tacos med nötfärs, rödlök, morot, gemsallad och srirachadressing blir en favorit för hela familjen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Rödlök
250
Nötfärs
37.5
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1
Morot
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
10
Sriracha
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Ekologisk lime
90
Sallad
Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt nötfärs och rödlök. Stek under omrörning i 3-4 min tills köttet har brynts. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Riv morot. Skiva gemsallad. Dela lime i klyftor.
Tillsätt asiatisk woksås [1/2 påse, 2 pers] till stekpannan. Stek i 2-3 min tills såsen har tjocknat något. Krydda salt* och peppar* efter smak.
Blanda majonnäs, en skvätt limejuice och lite sriracha i en liten skål. Krydda med den starka srirachan efter smak! TIPS: Sriracha är starkt, så var försiktig!
Värm upp minitortillas på ett fat i mikron i 10 s intervaller.
Sätt fram alla ingredienser på bordet. Bygg tortillas med nötfärs, riven morot, gemsallad och srirachamajo. Servera limeklyftor vid sidan av.