Ikväll går den kulinariska resan till Asien, och vi frestar med underbara vegofritters med salladslök, ingefära, spetskål, morot och sojasås. Ljuvligt tillbehör är en vildris-sallad med rödkål, spetskål och morot , picklad gurka och sesammajonnäs!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Salladslök
2
Morot
1
Ingefära
150
Förskuren spetskål
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150
Rödkål, förskuren
150
Basmati vildris
50
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
20
Sriracha
1
Gurka
12.5
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
2
Ägg (steg 4)
½
Salt (steg 4)
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
½
Socker (steg 2)
¼
Salt (steg 5)
Koka upp en kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Tillsätt ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Häll av vattnet och skölj ris i kallt vatten.
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna. Riv morot (oskalad) grovt. Riv ingefära (oskalad). Skala gurka i långa band med en potatisskalare. Blanda gurka, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt i en liten skål. Tillsätt vatten tills gurkan är täckt. Rör om om och ställ åt sidan. Spara lite av lagen [1 msk | 2 msk] till vildris-salladen, innan du häller av resten innan servering.
Blanda rödkål, hälften av spetskål, en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Massera i 30 sek, tills mjuk, och ställ åt sidan.
Vispa ägg [2 st | 4 st] i en medelstor skål. Rör i vit salladslök, ingefära, resterande spetskål, hälften av moroten och hälften av sojasåsen. Tillsätt panko, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar, och blanda väl.
Hetta upp två stekpannor på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Forma fritters med en sked (3 per person) och platta till dem med en stekspade. Stek i 4-5 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över till en tallrik med hushållspapper. Blanda kål med ris, resterande sojasås, resterande morot, sparad gurklag [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. TIPS: Vänd inte fritters för tidigt, då kan de gå sönder.
Lägg upp asiatiska vegofritters, vildris-sallad och picklad gurka på tallrikar. Ringla över srirachasås och garnera med grön salladslök. Servera med sesammajonnäs.