Kvällens middag blir en vackert färgglad och härligt matig sallad med medelhavssmaker. Vi ugnsrostar potatis och paprika och vänder dem tillsammans med färsk spenat och körsbärstomater i en balsamicodressing. Sedan toppar vi med skivad avokado, smulad grekisk salladsost, pumpakärnor och en egengjord basilikapesto. Dags att sätta sig till bords!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
4 g
Medelhavets Pärla
1 st
Paprika
1 st
Avokado
125 g
Körsbärstomater
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 portionspåse
Basilika
½ st
Vitlöksklyfta
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1 paket
Pumpakärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 4)
3 msk
Olivolja (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Medelhavets Pärla, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och skär i tunna skivor.
Halvera körsbärstomater.
Skölj spenat.
Finhacka basilika.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].
Skär paprika i 1 cm tunna skivor.
Tillsätt paprika på plåten när det återstår 10–12 min av potatisens tillagningstid.
Vänd runt och rosta i resterande 10 min.
Blanda balsamvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.
Blanda basilika, vitlök, finriven ost, olivolja [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Ta ut färdiga grönsaker från ugnen och låt svalna i 2–3 min.
Vänd ner rostade grönsaker, körsbärstomater och spenat i skålen med balsamvinägerdressing.
Lägg upp sallad i skålar och smula över salladsost [1/2 paket, 2P].
Toppa med pumpakärnor, avokado och basilikapesto.