Dags att skämma bort familjen eller kompisarna med en riktig festmåltid? I kväll lyxar vi till det med baconlindad fläskytterfilé som vi fyller med vitlöks- och persiljesmör och serverar med ugsnrostad potatis med osttäcke och stekt broccolini med rostade pinjenötter. En ljuvlig mornaysås med tryffelolja blir pricken över i:et.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Fläskytterfilé
125 g
Bacon, skivor
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Vitlöksklyfta
500 g
Potatis
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
8 ml
Tryffelolja
150 g
Broccolini
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
100 g
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
2 msk
Smör (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 5)
2 msk
Vatten (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta ut smör ur kylskåpet.
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.
Mosa smör [2 msk | 4 msk] med persilja, vitlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar med en gaffel i en liten skål.
Lägg kött på en separat skärbräda.
Placera ena handen på köttet och skär ett snitt på längden utan att skära helt igenom.
Öppna upp köttet som en bok och bre det med vitlökssmör. Vik ihop det igen och linda sedan bacon runt om.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Stek kött i 2 min per sida, eller tills brynt, och lägg över på en plåt med bakplåtspapper.
Toppa potatis med finriven ost när det återstår 15 min av tillagningstiden.
Sätt samtidigt in köttet i ugnen och tillaga i 12–15 min, eller tills köttet är genomstekt. Ta ut det och låt vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, torka ur stekpannan och hetta upp den på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 2–3 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelvärme.
Stek broccolini i 4–5 min, eller tills mör. Krydda med en nypa salt och peppar.
Hetta upp mornaysås, vatten [2 msk | 4 msk], en nypa salt och peppar i en liten kastrull tills genomvarmt, ca 1 min.
Rör ner tryffelolja i sås precis innan servering.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan med broccolini för att framskynda tillagningsprocessen.
Skär kött i tunna skivor och lägg upp kött, potatis och broccolini på tallrikar.
Toppa kött med tryffelsås och garnera broccolini med pinjenötter.