Baconlindad fläskytterfilé och rödvinssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baconlindad fläskytterfilé och rödvinssås

Baconlindad fläskytterfilé och rödvinssås

med skandinavisk coleslaw och klyftpotatis

Så blev det helg, och familjen ska skämmas bort med underbart kött, nämligen fläskytterfilé som vi lindar in i bacon och rostar till perfektion. Vi serverar vår baconlindade fläskytterfilé med en fantastisk rödvinssås, klyftpotatis kryddad med vitlök, och skandinavisk coleslaw med kål, rädisa, senap och citron.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Senap
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

4

Vitlöksflörter

300

Fläskytterfilé

125

Bacon, skivor

1

Dill

½

Citron

75

Rädisor

1

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

12

Grov senap

(Innehåller Senap)

150

Förskuren spetskål

60

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

25

Lingonsylt

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 3)

½

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)892 kcal
Energi (kJ)3732 kJ
Fett50.2 g
varav mättat26.8 g
Kolhydrater61.79 g
varav socker15.6 g
Protein49.32 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, Vitlöksflörter, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Bryn kött
2

Krydda kött med en nypa salt och peppar, och linda sen försiktigt in det i bacon.

Hetta upp en stor, torr stekpanna på hög värme. Bryn kött i 2 min per sida. 

Placera det på en plåt med bakplåtspapper, och rosta i ugnen i 12-15 min.

Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills det ska serveras. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. 

Förbered coleslaw
3

Grovhacka dill.

Halvera citron [1/2 st, 2P]. 

Skär rädisor i tunna skivor. 

Blanda crème fraiche, senap, citronjuice [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Rör i spetskål och rädisor, och ställ åt sidan.

Koka sås
4

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme (skölj inte av stekpannan, köttsaften ger såsen extra smak).

Tillsätt i rödvinssås, lingonsylt [1/2 paket, 2P], vatten [1/2 dl | 1 dl], en skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar. Rör om och sjud tills såsen har tjocknat något, 1-2 min. Ta av från värme.

Tillsätt dill
5

Rör i dill (spara lite till garnering) i plåten med färdig klyftpotatis.

Skär kött i tunna skivor.

Rör i kvarvarande köttsaften från foliepaketet i såsen.

Servera
6

Lägg upp baconlindad fläskytterfilé, klyftpotatis och coleslaw på tallrikar.

Skeda rödvinssås över köttet.

Garnera coleslaw med resterande dill.