Baconpaj med potatismos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baconpaj med potatismos

Baconpaj med potatismos

purjolök och skogschampinjoner

Handen på hjärtat - vem kan motstå en rätt med bacon som huvudingrediens? Att pajen serveras i samma stil som shepherds pie med ett drömmigt lager av potatismos och sprödbakat pecorinotäcke gör ju rätten bara ännu mer spännande. Dessutom finns det gott om moment barnen kan hjälpa till med om du vill dela med dig av ansvaret. I vilket fall är det osannolikt att du får rester över - för precis så god är kvällens middag.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Mjöl

1

Purjolök

2

Vitlöksklyfta

1

Bladpersilja

Bacon

20

Pecorino Romano ost

4

Köttbuljong

50

Salladsmix

200

Skogschampinjoner

500

Potatis

1

Morot

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

10

Mjölk

¼

Salt

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)127 kcal
Energi (kJ)533 kJ
Fett11.08 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater4.21 g
varav socker4 g
Protein2.9 g
Salt1.4 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Sätt ugnen på 200°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en kastrull. Kvarta potatis. Koka potatisen i 10-15 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka bitarna i kastrullen. Tillsätt smör* och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och mosa potatisen.

Förbered råvaror
2

Skär champinjoner i tunna skivor. Finhacka morot. Skiva purjolök tunt. Finhacka vitlök och persilja. Riv pecorino. Skär bacon i 1 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Stek grönsaker och bacon
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek bacon i 3-4 min tills den nästan är krispig. För över den på en tallrik och ställ åt sidan. Fräs svamp, morotsbitarna och purjolök i samma panna i 5-6 min tills de börjar bli mjuka. För tillbaka baconbitarna i pannan tillsammans med vitlök och stek i ca 1 min.

Krydda fyllningen
4

Strö över vetemjöl [1/2 paket, 2 pers] och köttbuljong i stekpannan och rör om ordentligt. Tillsätt mjölk* pö om pö och rör om för att lösa upp eventuella klumpar. Tillsätt salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och persilja. Krydda med en nypa peppar*. För över fyllningen i en medelstor ugnsform.

Tillaga pajen
5

Bre potatismoset i ett jämnt lager över fyllningen. Strö över ost och tillaga i ugnen tills den fått en gyllene färg, 10-12 min. Blanda salladsmixen [1/2 påse, 2 pers] med en skvätt olivolja* och smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela bacon- och potatismospajen mellan era tallrikar. Garnera med persilja och servera med salladsmixen vid sidan av.