Gör denna rätt en dag när ni är extra hungriga - kombinationen pasta, bacon och ost är en mättande trio. Vi frestar med den amerikanska klassikern mac n cheese, som vi blandar med broccoli och toppar med bacon. En fin konstrast till den tunga maten är en frisk grönsallad med tomater och solroskärnor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
140 g
Bacon, tärnad
1 paket
Rigatoni
100 g
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
½ paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
250 g
Broccoli
1 portionspåse
Gräslök
4 g
Vitlöksflörter
60 g
Salladsmix
1 st
Tomat
10 g
Solroskärnor
1.5 msk
Smör (steg 3)
1 msk
Vetemjöl (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 4)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'. Skär broccoli i 2 cm buketter. Tillsätt broccoli till kastrullen när det återstår 3 min av pastans tillagningstiden. Spara lite pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan, innan du häller av vattnet. Lägg tillbaka pasta och broccoli i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene. Överför bacon till en tallrik med hushållspapper. Skölj av stekpannan.
Finhacka gräslök. Skär tomat i klyftor. Smält smör* [11/2 msk | 3 msk] i stekpannan på medelvärme. Rör i vetemjöl* [1 msk | 2 msk] och Vitlöksflörter och värm tills bubblig och lätt mörknad, 1-2 min. TIPS: Blandningen kommer att ha en tjock konsistens.
Sänk till medellåg värme och tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P] lite i taget under omrörning till stekpannan. Tillsätt sen pastavatten [1 dl | 2 dl], salt* [1/2 tsk | 1 tsk], mozzarella och finriven ost. Värm tills osten har smält och såsen har tjocknad, 1-2 min. Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen är för tjock. Smaka av med salt* och peppar*.
Tillsätt broccoli, pasta och hälften av baconen till stekpannan med sås och blanda väl. Skölj salladsmix. TIPS: För 4P, om det inte finns plats i stekpannan kan du blanda allt i kastrullen med pasta och broccoli.
Lägg bacontoppad mac n cheese med blancherad broccoli på tallrikar. Toppa med resterande bacon, gräslök och nymalen peppar* (om du har en pepparkvarn). Lägg upp salladsmix och tomat vid sidan av. Toppa dem med solroskärnor [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar*, och eventuellt en skvätt olivolja*.