Bacontoppad mac n cheese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bacontoppad mac n cheese

Bacontoppad mac n cheese

med blancherad broccoli och grönsallad

Gör denna rätt en dag när ni är extra hungriga - kombinationen pasta, bacon och ost är en mättande trio. Vi frestar med den amerikanska klassikern mac n cheese, som vi blandar med broccoli och toppar med bacon. En fin konstrast till den tunga maten är en frisk grönsallad med tomater och solroskärnor.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tärnad

1 paket

Rigatoni

100 g

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

½ paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

250 g

Broccoli

1 portionspåse

Gräslök

4 g

Vitlöksflörter

60 g

Salladsmix

1 st

Tomat

10 g

Solroskärnor

Ingår inte i din leverans

1.5 msk

Smör (steg 3)

1 msk

Vetemjöl (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4828 kJ
Energi (kcal)1154 kcal
Fett53.5 g
varav mättat27.9 g
Kolhydrater109.7 g
varav socker10.8 g
Protein53.2 g
Salt4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta och broccoli
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'. Skär broccoli i 2 cm buketter. Tillsätt broccoli till kastrullen när det återstår 3 min av pastans tillagningstiden. Spara lite pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan, innan du häller av vattnet. Lägg tillbaka pasta och broccoli i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek bacon
2

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene. Överför bacon till en tallrik med hushållspapper. Skölj av stekpannan.

Förbered sås
3

Finhacka gräslök. Skär tomat i klyftor. Smält smör* [11/2 msk | 3 msk] i stekpannan på medelvärme. Rör i vetemjöl* [1 msk | 2 msk] och Vitlöksflörter och värm tills bubblig och lätt mörknad, 1-2 min. TIPS: Blandningen kommer att ha en tjock konsistens.

Laga sås
4

Sänk till medellåg värme och tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P] lite i taget under omrörning till stekpannan. Tillsätt sen pastavatten [1 dl | 2 dl], salt* [1/2 tsk | 1 tsk], mozzarella och finriven ost. Värm tills osten har smält och såsen har tjocknad, 1-2 min. Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen är för tjock. Smaka av med salt* och peppar*.

Tillsätt broccoli och pasta
5

Tillsätt broccoli, pasta och hälften av baconen till stekpannan med sås och blanda väl. Skölj salladsmix. TIPS: För 4P, om det inte finns plats i stekpannan kan du blanda allt i kastrullen med pasta och broccoli.

Servera
6

Lägg bacontoppad mac n cheese med blancherad broccoli på tallrikar. Toppa med resterande bacon, gräslök och nymalen peppar* (om du har en pepparkvarn). Lägg upp salladsmix och tomat vid sidan av. Toppa dem med solroskärnor [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar*, och eventuellt en skvätt olivolja*.