topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Balsamicoglaserad lax

Balsamicoglaserad lax

med gratinerad potatis och frisk tomatsallad

Härligt recept på balsamicoglaserad sej med ostgratinerad klyftpotatis. När potatisen är i ugnen hinner vi svänga ihop en ljuvlig sallad med tomat, basilika och rucola. Vi toppar vår stekta lax med balsamicoglaze och toppar tallrikarna med pestodressing, som passar perfekt både til lax och till potatis.

Allergener:
Fisk
Ägg
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Tomat

1

Basilika

1

Vitlöksklyfta

250

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

2

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

40

Rucola

25

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

50

Krämig pestodressing

Ingår inte i din leverans

½

Socker (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)667 kcal
Energi (kJ)2792 kJ
Fett36.24 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater52.09 g
varav socker8.8 g
Protein34.84 g
Salt0.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i klyftor, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

Förbered råvaror
2

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Skär basilika i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök. Torka av lax försiktigt med lite hushållspapper, strö över Mamas favorit [1/2 paket, 2P], och krydda med salt och peppar.

Stek lax
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Stek lax med skinnsidan ner i 2-3 min. Vänd och stek i ytterligare 3-4 min, eller tills genomstekt. Lägg över till en tallrik och täck över lax för att hålla på värmen. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda sallad
4

Skölj rucola. Blanda tomat, basilika och rucola i en skål. Krydda med salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Skölj av stekpannan (som du använde till laxen) och hetta upp den på medelvärme. Tillsätt balsamvinäger och socker[1/2 tsk | 1 tsk] och sjud tills lätt tjocknad, 1-2 min. Ta av från värme.

Tillsätt ost & vitlök
5

Ta ut plåten när det återstår 3-4 min av potatisens tillagningstid. Strö över riven hårdost och vitlök, och ringla över lite olivolja. Fortsätt rosta tills ost är gyllene, 3-4 min.

Servera
6

Lägg upp potatis, lax och sallad på tallrikar. Pensla lax med balsamicoglaze, och ringla över resterande balsamicoglaze på salladen. Servera med pestodressing.