topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ Pork

BBQ Pork

med majsris och gräddfil

En amerikansk klassiker med fläskkött som får fantastisk smak av sriracha, bbq-sauce och ketchup. För att uppväga den något tunga kötträtten, har vi blandat ris med paprika, morot och majs.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Stark
Allergener:
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Majs

75

Gräddfil

1

Morot

10

Sriracha

300

Fläskkotlett hel

1

Salladslök

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

1

Röd paprika

25

Ketchup

100

Basmatiris

Ingår inte i din leverans

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)320 kcal
Energi (kJ)1337 kJ
Fett10.82 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater22.04 g
varav socker15.1 g
Protein32.48 g
Salt1.7 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Tillsätt ris och en nypa salt*, rör om och koka under lock på låg värme i 10 min. Ta av från värmen och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek grönsaker
2

Finhacka salladslök, paprika och oskalad morot. Skölj majsen. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt majs, morot och paprika. Stek i 5 min, och för sedan över i en skål.

Förbered sås
3

Skär köttet i 3 cm stora bitar. Blanda sriracha [1/2 paket, 2 pers], BBQ-sås, ketchup, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt köttbitar och hälften av srirachasåsen. Stek i 6-7 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda majsris
5

Blanda paprika, morot, majs och hälften av salladslök med det kokta riset.

Servera
6

Lägg upp majsris och kött i djupa skålar. Ringla över gräddfil, resterande srirachasås och resterande salladslök.