topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-stekt fläsk

BBQ-stekt fläsk

med kryddig majsbulgur och äppelslaw

Det här receptet är en riktig räddare i nöden – perfekt en vardagskväll när du har ont om tid, men ändå vill äta en god middag med spännande smaker! Vi kokar bulgur med cajunkryddor och rör ned smör och majs, och svänger samtidigt ihop en krämig slaw med äpple, kål och pumpafrön. Till det serverar vi stekt fläskschnitzel med en oemotståndlig BBQ-sås!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Senap
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

4 g

Kycklingbuljong

1 burk

Majs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Äpple

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

1 paket

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

250 g

Skivad fläskkotlett

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 3)

1 msk

Smör (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3011 kJ
Energi (kcal)720 kcal
Fett35.2 g
varav mättat12.7 g
Kolhydrater60.2 g
varav socker24.4 g
Protein36.5 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten [3 dl | 41/2 dl].

Rör i bulgur, Ay Cajun-ba och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och koka på medelvärme i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Blanda slaw
2

Under tiden, häll av majs.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda salladsmix, äpple, pumpakärnor, gräddfil, majonnäs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Stek kött
3

Krydda kött med salt. Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött i 1–2 min på ena sidan. Vänd kött och tillsätt BBQ-sås, kycklingbuljong, vatten [1/2 dl | 1 dl] och en nypa salt och stek i ytterligare 2–3 min, tills köttet är tillagat.

Rör ner majs och smör [1 msk | 2 msk] i cajunkryddad bulgur.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
4

Lägg upp bulgur, kött och slaw på tallrikar.

Toppa kött med BBQ-sås.