Ugnsbakad nötfärs- och bönpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad nötfärs- och bönpasta

Ugnsbakad nötfärs- och bönpasta

med bechamelsås och persilja

En god gratäng som sköter sig själv i ugnen är perfekt när du vill ha maximal smak med minimal ansträngning. Vårt recept innehåller pasta, bechamelsås med ost och en köttfärssås med cannelinibönor, som gör rätten extra mättande. Vi toppar vår gratäng med ett pankotäcke som blir gyllene och krispigt i ugnen och strör över finhackad persilja som pricken över i.

Taggar:
Enkel
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Ägg
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

½ paket

Cannelinibönor

1 st

Morot

225 g

Nötfärs

4 g

Medelhavets Pärla

4 g

Kycklingbuljong

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

12.5 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Smör (steg 4)

1 msk

Vetemjöl (steg 4)

12.5 msk

Mjölk (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4437 kJ
Energi (kcal)1061 kcal
Fett47.1 g
varav mättat20.6 g
Kolhydrater109.5 g
varav socker23.9 g
Protein51 g
Salt6.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök

Riv morot (oskalad) grovt.

Häll av och skölj cannellinibönor [1/2 paket, 2P].

Koka pasta
2

Koka pasta i 5–7 min.

Häll av och lägg i en ugnsform.

TIPS: Pastan blir färdiglagad i steg 5.

Laga köttfärssås
3

Under tiden, hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök, vitlök, morot, färs och en nypa salt i 4–5 min, eller tills brynt.

Tillsätt krossade tomater, cannellinibönor, kycklingbuljong, Medelhavets Pärla, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Sänk till medellåg värme och sjud i 4–5 min, eller tills bechamelsåsen är färdig.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Laga bechamelsås
4

Smält smör [1 msk | 2 msk] på medelvärme i kastrullen som använts till pasta.

Tillsätt mjöl [1 msk | 2 msk] och rör tills en pasta har formats.

Tillsätt mjölk [21/2 dl | 5 dl] lite i taget och vispa i 3–4 min, tills tjocknat.

Tillsätt finriven ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar och rör så osten smälter.

Ugnsbaka pasta
5

Blanda panko [1/2 påse, 2P] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål.

Rör ner färs- och bönsåsen i ugnsformen med pasta.

Täck med bechamelsås, toppa med pankoblandning och baka i ugnen i 15 min, eller tills panko är gyllenbrun och pasta färdiglagad.

Under tiden, finhacka persilja.

Servera
6

Låt pastagratäng svalna några minuter innan servering.

Lägg upp pastagratäng på tallrikar och garnera med persilja.