topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bibimbap

Bibimbap

med köttfärs, pak choi och svamp

Denna koreanska nationalrätt har utvecklats och förfinats under 1000 år. Vanliga människor åt bibimbap på nyårskvällen för att bli av med rester inför det nya året - lösningen var helt enkelt att lägga alltsammans i en skål och blanda. Vi behöver dock inget nyår för att ha en anledning till att laga bibimbap. Vår version stoltserar med köttfärs marinerad i vitlök och ingefära, som tillsammans med jasminriset förhöjer smaken på de vitaminrika grönsakerna.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

200

Champinjoner

150

Jasminris

1

Salladslök

2

Morot

1

Ingefära

2

Vitlöksklyfta

12.5

Vitvinsvinäger

25

Ketchup

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

250

Nötfärs

10

Sriracha

200

Pak choi

Ingår inte i din leverans

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)517 kcal
Energi (kJ)2165 kJ
Fett14.03 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater65.29 g
varav socker13.8 g
Protein2.6 g
Salt2.6 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Rör i ris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skiva svamp tunt. Skiva salladslök (separera den vita nedre delen från den gröna blasten) tunt. Riv morot i långa strimlor med en grönsaksskalare. Grovhacka pak choi. Finriv ingefära och pressa vitlök. 

Pickla salladslök
3

Blanda den vita salladslöken med vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers] och en nypa salt* i en skål. Ställ åt sidan. Blanda ketchup, sojasås och sriracha [1/2 paket, 2 pers] i ytterligare en skål. TIPS: Sriracha är starkt, så tillsätt försiktigt efter smak!

Fräs grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek morot och svamp i 3-5 min, eller tills mjuka. Tillsätt pak choi, vitlök och ingefära, stek i 1 min.För över till en skål och täck över. 

Tillsätt köttfärs
5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt nötfärs och bryt upp eventuella bitar. Stek i 3-4 min. Höj till hög värme och stek i 3 min tills köttfärsen är brynt och krispigt. Ta stekpannan av värme och tillsätt grönsakerna och srirachasåsen. Rör om tills uppvärmt, och krydda med salt* och peppar* efter smak. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Häll av lagen från salladslöken. Fördela riset i djupa skålar. Placera sedan köttet, grönsaker och picklad salladslök ovanpå. Strö över den gröna salladslöken.