Bibimbap är en koreansk maträtt som består av ris som toppas med olika sorters grönsaker. Ikväll toppas vår bibimpap av teriyakistekta kidneybönor, chilistekt champinjon, spenat och morot, sesamgurka, picklad morot och salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Kidneybönor
75
Teriyakisås
(Innehåller Gluten, Vete, Soja)
1
Morot
1
Gurka
200
Champinjoner
1
Salladslök
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
150
Jasminris
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
10
Sriracha
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
2
Vitlöksklyfta
12.5
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
¼
Olivolja (steg 3)
½
Socker (steg 3)
½
Vatten (steg 4)
1
Olivolja (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär svamp i kvartar.
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.
Skala morot i långa band med en potatisskalare.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skölj kidneybönor i en sil under kallt vatten.
Skär gurka i 1 cm tunna halvmånar.
Blanda olivolja [1/4 msk | 1/2 msk], gurka, sesamfrön (spara lite till garnering) och en nypa salt i en liten skål.
Blanda morot, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt i en ny liten skål. Rör i vatten så morot precis täcks, och ställ åt sidan. Häll av lagen precis innan servering.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kidneybönor, en nypa salt, teriyakisås och vatten [1/2 dl | 1 dl], och sjud i 5-6 min. Lägg över till en skål med lock.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp och hälften av de picklade morotsbanden i 5-6 min, eller tills mjuka.
Tillsätt vitlök, vit salladslök, spenat, sojasås [½ paket, 2P] och sriracha [½ paket, 2P], och sjud i 1 min.
Krydda med salt och peppar och blanda väl.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med kidneybönor, stekta grönsaker, sesamgurka och picklad morot.
Strö över grön salladslök och sesamfrön.